tuinliefde.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  One Flower Wednesday
   
  Daisy Do BOM
   
  Frosty Flakes

   
  Pincushion Swap 2010
   
  Stitching for Christmas

  Stitching for Christmas

  Home/Join | List | Next | Previous | Random

  Wat uitdaging
  De eerste drie blokken van Sylvia's Bridal Sampler zijn erg makkelijk. Blok A1 (ook wel Mosaic No. 3 geheten) en blok A2 (oftewel Shoo-Fly) waren een makkie. Ook blok 3 (ook wel bekend als Bright Hopes) was niet moeilijk. Die was dus ook snel gemaakt.
   
   
   
  Maar toen kwam blok A4, met de prachtige naam "Posies 'Round the Square". Dit was meer uitdaging. Sommigen zeiden al dat de SBS een mooie quilt is om te maken, zoals bijvoorbeeld Gerdien, die zei: hierin zitten allerlei verschillende technieken. (Hoe gaat het trouwens met Pinkeltje? Ik ben benieuwd!). En inderdaad, in blok A4 zitten ronde vormen (had ik nog niet gedaan) en applicatie. Sterker nog, in de uitleg staat: "Using your favorite appliqué method...". Ik ben nog maar zo kort bezig met dit hele quilt gebeuren, dat ik blij ben dat ik al eens wat geappliqueerd heb, maar om nou te spreken van een favoriete methode... Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen de vormen na het uitknippen direct te behandelen met fray check en ze vervolgens gewoon op het blok te naaien. Ik maak me nog een beetje zorgen om de blauwe stift, maar dat zie ik vanzelf of die weer verdwijnt.
   
   
   
  Dit is het geworden. Dinsdag was ik in Rouveen om stof voor de sashings voor de SBS te kopen (ik denk dat ik die er ook zo snel mogelijk aan wil zetten, voor zover dat kan) en zag daar dit lieve bruine stofje. In het wit zitten allemaal hartjes. Ik had hiervan al eens een fat quarter gekocht voor de klosjesquilt, maar die was inmiddels op. Gelukkig hadden ze de stof nog. Helaas niet genoeg voor de sashings, dus dat is een andere stof geworden. Maar deze hartjes kan ik wel voor wat blokken gebruiken, natuurlijk.

  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.

  Reacties

  katrien op 11-11-2010 07:35
  Mooie blokjes.
  marianne op 11-11-2010 08:44
  Voor iemand met nog niet zoveel ervaring, zoals je zelf zegt, vind ik je posies heel erg goed gelukt. Het was ook geen gemakkelijke applicatie met de hele kleine rondjes. Trouwens je gebruikt wel erg mooie stofjes voor je Bridal. Nog veel succes met de volgende blokjes. Ben zelf aan de C rij.
  Groetjes van Marianne
  PetraM op 11-11-2010 19:46
  Ze zijn mooi en dat appliceren heb je enorm goed en knap gedaan. Ik vind het prachtig en de stoffen erg mooi. Ga zo door.
  Hennie op 14-11-2010 12:28
  Je blokken zien er erg mooi uit, je applicatie is ook erg mooi geworden ! ! !
  Fijne zondag Hennie.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl