tuinliefde.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  One Flower Wednesday
   
  Daisy Do BOM
   
  Frosty Flakes

   
  Pincushion Swap 2010
   
  Stitching for Christmas

  Stitching for Christmas

  Home/Join | List | Next | Previous | Random

  Sylvia's Bridal Sampler
  Deze quilt zat al een tijd in mijn hoofd. Al een hele tijd. Op een heel aantal blogs zag ik vele verschillende uitvoeringen ervan langs komen, qua kleur, qua afmeting, qua gebruikte blokken. En ze bleef maar in mijn hoofd (okay, ik geef toe: ik heb vele quilts in mijn hoofd, die ik wil maken, maar deze sprong eruit). En maar denken: in welke kleuren zal ik haar maken? Dat ik de hele quilt, zoals bedoeld en bedacht, wil de maken, stond als een paal boven water. Ik wil een echt grote quilt maken. Tot nu toe zijn ze zo'n 140 bij 220, maar nu wil ik wel het dubbele daarvan in elkaar zetten. En het liefst in verschillende blokken. Nu ik met de Playground Days (inderdaad van Fielke en Doughty) bezig ben, waar ik 16 dezelfde blokken aan het maken ben, merk ik dat ik afwisseling toch wel erg leuk vind. En tatatadá: gisterochtend ben ik gaan zitten, heb wat malletjes gemaakt en heb de eerste twee blokken af!
   
   
   
  De patronen staan trouwens niet op volgorde in het boek, maar kriskras qua rijen en kolommen door elkaar. Geen idee waarom, maar ik wil ze (vooralsnog) wel op volgorde maken, zodat ik beter kan zien of de kleuren een beetje bij elkaar passen.
   
   
   
  Dit zijn dus blokken A-1 en A-2. Ik moet nog even een systeem verzinnen hoe ik later ook nog weet welke blokken het zijn. Want om ze nou steeds op te zoeken in het boek... Er komt nog sashing tussen, maar toch ben ik er nog niet helemaal uit of het 'wit' uit het eerste blok niet te donker is. Daar denk ik nog even over na. Welke kleuren het over het algemeen worden? Bruin, roze en rood, in de ruimste zin van de kleuren. Ik weet alleen niet wie er op dit moment allemaal nog meer met de SBS bezig zijn. Ik ben wel benieuwd!
   
   
   
  Nog heel hartelijk dank, trouwens voor de tips en opbeurende woorden rondom de billen van zoonlief 2. Het gaat een stuk beter, hoewel we vorige week nog wel wat dieptepunten hebben gehad, met verschillende vierkante centimeters bloedende huid. Gelukkig is het niet gaan ontsteken en is alles nu weer dicht. De luiers zijn ook heel wat steviger geworden en meneer een stuk vrolijker. Hij slaapt alweer een paar nachten gewoon door (knock on wood), waardoor wij ook weer een stuk vrolijker zijn.;-)

  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.

  Reacties

  Gerdien op 07-11-2010 09:25
    Nou,nou, jij hebt het maar druk met je producten. Maar deze quilt  maken duurt waarschijnlijk wel wat langer dan de klosjesquilt! Is overigens ook goed voor de verschillende technieken, heel leerzaam dus.
   
  Wat fijn dat zoonlief weer beter is.
  Hier zit alles nog op zijn plekje, vorige week is Pinkeltje ingedaald, dacht, yes nu gaat het beginnen, had nl op een gegeven moment weeen om de 5 minuten, maar na 3 kwartier was dit weer over, ggrrr. A.s. woensdag ben ik 39 weken, we wachten af ...
  marianne op 07-11-2010 11:17
  Wat leuk dat je ook met de SBS bent gestart. Zelf ben ik er ook mee bezig. Ik gebruik er een serie Zen stoffen voor in kleurtjes die een beetje bij bruiden past. Rose , blauw , groen. Het is inderdaad handig om een systeem te hebben, anders weet je achteraf niet eens meer welke blokken je al hebt. Ik maak gewoon de rijen in volgorde en leg dan stapeltjes van elke rij. Het is heel leuk om te doen en de blokken zijn niet zo moeilijk Zodra ik een stof heb voor de sashings ga ik alvast wat aan elkaar zetten. Maar ik ben er nu nog niet uit hoe ik dat ga doen.
  Ben benieuwd naar je resultaten. Gelukkig gaat het beter met je zoontje.
  Groetjes van Marianne
  PetraM op 07-11-2010 11:46
  Wat fijn dat het een stuk beter gaat met zoon 2. En wat ontzettend leuk dat je met de SBS bent begonnen. Je hebt al mooie blokken gemaakt en een tip volgens mij staan er diverse foto's van de hele quilt in in kun je zo de volgorde zien van A1 enz. Je hebt trouwens ook erg mooie en leuke stoffen.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl