tuinliefde.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  One Flower Wednesday
   
  Daisy Do BOM
   
  Frosty Flakes

   
  Pincushion Swap 2010
   
  Stitching for Christmas

  Stitching for Christmas

  Home/Join | List | Next | Previous | Random

  SFC: blok 5
  Gisteren had ik net op tijd blok 5 klaar van het kerstquiltje. Vandaag is alweer het zesde blok gepubliceerd bij Joke: een ontzettend schattig blok met een beertje. Dat wordt weer fijn stitchen dit weekeinde! Maar eerst nog blok 5:
   
   
   
  Ik maak de blokken eigenlijk zoals de ontwerpsters ze bedacht hebben. Ik ben niet zo creatief dat ik er een eigen draai aan kan geven, zoals bijvoorveeld Miranda. Dat vind ik één van de leuke dingen van quilten: iedereen maakt alles zo eigen. Geweldig gewoon.
   
   
   
  Ondertussen wordt er gequilt aan de oefenquilt. Deze quilt had ik snel met de naaimachine in elkaar gezet om het quilten te kunnen oefenen. De gebruikte stoffen zijn allerlei kinderstoffen van mijn naamgenoot met vooral veel auto's, want de quilt wordt voor zoonlief 1. De lap bestaat uit 12 vierkante stukken stof, met shashing ertussen. Heel simpel dus, maar ik wilde snel wat hebben om te quilten. Inmiddels heb ik de klosjesquilt en de autoquilt gequilt, dus als "oefening" is deze quilt niet meer nodig, maar zoonlief 1 vraagt er wel steeds om, dus ik maak hem toch maar snel af. Bovendien: wat voelt dat toch heerlijk: het proces van verandering van drie lagen stof en vulling tot een echte quilt. Zoals gezegd: veel auto's op de quilt.
   
   
   
  Deze doet me altijd aan Fiep Westendorp denken. Zoonlief 1 snapt een volwassen relatie met auto's trouwens niet. Zondag had mij lief van zijn jarige vader een verzilverde minatuurauto gekregen. Daar mochten beide zoons niet mee spelen, wat al lastig te begrijpen was. Maar dan zou vast papa er zelf wèl mee gaan spelen. Toen we in de auto terug naar huis zaten, vroeg zoonlief 1: "Gaat pap met die auto in het grote bed spelen?" Toen ik zei dat papa dat niet zou doen, keek hij me vol ongeloof aan. Wat zonde van zo'n mooie auto!
   
  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.

  Reacties

  katrien op 05-11-2010 10:45
  Leuk je blokje,ik kom wat achter.
  Gerdien op 05-11-2010 19:19
  Wat een leuk blokje weer, gelukkig heb je het ranja-ongeluk goed opgelost!!
   
   
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl