tuinliefde.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  One Flower Wednesday
   
  Daisy Do BOM
   
  Frosty Flakes

   
  Pincushion Swap 2010
   
  Stitching for Christmas

  Stitching for Christmas

  Home/Join | List | Next | Previous | Random

  Houden van...
  Heb je dat ook wel eens? Dat je, op een onverwacht moment, overspoeld wordt door liefde voor je naasten? Stel, je zit op je vrije dag, niemand anders in de buurt dan twee meisjes die rustig op hun bedden liggen te slapen, op de bank een blok van een quilt in elkaar te zetten. Je gedachten dwalen wat rond en ineens voel je tot in het diepste van je lijf, liefde. Dat is een fijn gevoel. En ook een heel geruststellend gevoel.
   
   
   
  Geruststellend omdat ik me soms afvraag of ik wel echt van mijn kinderen hou. Of ik niet veel te oud was, toen ze kwamen en ik dus al een behoorlijk leven had zonder 'verplichtingen', zo mijn jas kon pakken en waar dan ook maar naartoe kon gaan, in plaats van schoenen, jassen, handschoenen, mutsen verzamelen en aan proberen te krijgen, waarbij altijd tussendoor nog een luier verschoond moet worden. Om maar iets te noemen. Of ik het wel goed doe als moeder, want waarom is zoonlief 2 toch steeds maar zo lang wakker 's nachts?!
   
   
   
  Zoonlief 1 is/was een makkie qua slaap. Hij sliep de nacht door toen hij acht weken was en is sindsdien alleen 's nachst wakker geweest, als er 'echt iets was', zoals overgegeven, een bloedneus, of uit bed gevallen. Voor zoonlief 2 is er natuurlijk ook wel wat aan de hand, alleen wij weten niet wat dat is. En dat is heel frustrerend. Bovendien, na zoveel onderbroken nachten is het gewoon allemaal op. Een collega van mij (zijn oudste zoon heeft hen uit de slaap gehouden tot hij vier was! Wat een vooruitzicht...) verwoordde het eens: "ik zei maar steeds tegen mijzelf dat ik wèl van mijn zoon hield. Anders zou ik hem verwaarlozen en dat deed ik niet." Wat een opluchting dat andere mensen ook die gedachten wel eens hebben. En heel geruststellend om op de bank te zitten, te werken aan dat blok voor die quilt en dan overspoeld te worden door liefde gevoelens voor mijn lief en beide zoons. Dat ik ze tegen alles wil beschermen. Zo werkt het moederschap dus ook.
   
   
   
  Waar deze foto's op slaan? Tja, dat heeft ook alles te maken met kinderen. Eerst nog even St. Maarten, aanstaande donderdag. Ondertussen is deze meneer met zijn helpers onderweg naar Nederland, waar hij binnenkort weer aankomt. De pluchen variant lag al bij een kruidenier die op de kleintjes let en zijn omarmt door onze kinderen. Door zoonlief 1 omdat hij weet wat het is en hij het reuze spannend vindt. Door zoonlief 2 omdat hij het paard zo lief vindt.
   
   
   
  Vandaag zijn ze keurig op een rijtje op een krukje gelegd om te slapen. Door zoonlief 1. Hij slaapt namelijk ook altijd op zijn buik.

  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.

  Reacties

  marianne op 09-11-2010 11:56
  Als ik je een bescheiden advies mag geven, geef ze al je aandacht en liefde die in je vermogen ligt en GENIET bovenal van hen. De tijd is zo voorbij, het is een prachtige tijd ook al lijkt het soms anders als je er middenin zit,probeer niet teveel te piekeren of je het goed doet, want uiteindelijk komt alles goed. Doe vooral wat je eigen hart je ingeeft, je doet het goed.
  Groetjes van Marianne
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl