tuinliefde.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  One Flower Wednesday
   
  Daisy Do BOM
   
  Frosty Flakes

   
  Pincushion Swap 2010
   
  Stitching for Christmas

  Stitching for Christmas

  Home/Join | List | Next | Previous | Random

  Laatste artikelen
  Ik ben een paar dagjes vrij en wat is er dan leuker om te doen dan iets met lapjes? En omdat een mens nooit lapjes genoeg heeft, zijn mijn lief en ik naar Zwolle getogen vanmorgen. Okay, we gingen ook voor schoenen, maar daarin zijn we niet geslaagd. Wat wel gelukt is, is het vinden van lapjes.
   
   
   
  Ik doe namelijk mee aan de Kerstruil van Katrien. En daarvoor 'moet' je minimaal één zelfgemaakt kadootje opsturen, naast andere kadootjes, die samen het woord kerst moeten vormen. Daarvoor heb ik in Engeland een ontzettend leuk boek besteld (met op de achtergrond een poging tot een origami-auto, die vooralsnog niet helemaal lukt).
   
   
   
  In dit boek staan ontzettend leuke projecten, waarvan ik er eentje heb gekozen voor de kerstruil. De stof ervoor heb ik vandaag ook gekocht, maar die laat ik nog even niet zien. Bij diezelfde online boekwinkel heb ik nog meer leuke quiltboeken gekocht, onder het motto: boeken heb je nooit genoeg.
   
   
   
  Maar eerst ga ik vanmiddag lekker op de bank, 'kijken' naar een Miss Marple, heerlijk met de houtkachel aan en een kop thee binnen handbereik. Ik wil Gerda's stitchery voor het Stitching for Christmas-quiltje afmaken. Jammer dat zoonlief 2 er gisteren een beker ranja overheen heeft laten gaan.
   
   
   
  Ik start dus met het patroon reconstrueren.
   
  Ohja, omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.
  Lees meer...   (1 reactie)
  En weer zijn er twee weken voorbij. Weken waarin er geen enkel nieuw bloementje is bij gekomen. Er zijn wèl bloemen aan de lap gezet en die groeit dan ook gestaag.
   
   
   
  Ik zet de bloemen rechtstreeks aan elkaar, zonder rand, of iets dergelijks. Ik zet er alleen zo nu en dan een wittig hexje tussen. En het is verslavend: die bloemen aan elkaar zetten. Steeds denk ik, wanneer er weer eentje vast zit: daar staat die blauwe heel mooi, en daar staat die rode gewoon fantastisch, en nog eentje dan. Wat is dit toch leuk om te zien groeien. Maar nu eerst even bij de anderen kijken, hoe hun bloementjes groeien.
  Lees meer...   (16 reacties)
  Het lijkt misschien alsof er niet veel gebeurt op quiltgebied, hier in huis, maar niets is minder waar. Alleen het is allemaal niet zo heel spannend om te laten zien. Zo wordt er gewerkt aan een soort merklap voor zoonlief 1. Die ga ik voor zoonlief 2 dupliceren, wanneer die me bevalt. Maar die laat ik wel zien, wanneer die af is. Verder groeit de vingerhoedjeslap en groeit de hexjeslap. Ook dat laat ik allemaal nog wel zien. Wat er ook groeit is het aantal molenwiekjes. Officieel heet de quilt Playground Days, maar ik noem hem de molenwiekjes: precies datgene wat we aantrekt in die quilt.
   
   
   
  Twaalf blokken zijn klaar, nog zes te gaan, voordat ik verder kan met kleine ninepatches, die nog 2 randen gaan vormen rondom de molenwieken. Ik maak deze quilt met dezelfde stoffen als van de klosjesquilt en ik ben verbaasd hoeveel stof ik nog heb. Eerst was ik bang dat ik het niet zou redden met de overblijfselen van de klosjes (en had dus alvast wat nieuwe blauwe stoffen ingeslagen), maar het ziet ernaar uit dat ik het gewoon ga redden.
   
   
   
  Morgen is mijn schoonvader jarig. De jongens hebben alvast een mooi schilderij gemaakt, of niet?
  Lees meer...   (6 reacties)
  Maandag is het alweer november en komt het vijfde en laatste deel van de Daisy Do BOM. Net op tijd heb ik mijn vierde deel af. Gisteren had ik een cursus voor de BHV (Bedrijf HulpVerlening) en op weg naar huis, zat ik achterin de auto lekker te stitchen. Ik denk dat mijn collega's op de voorbank het niet eens gemerkt hebben. Het was niet heel veel werk, dit vierde deel, dus het schoot lekker op. Ik ben echt heel benieuwd hoe het hele quiltje eruit komt te zien. Nog een paar nachtjes wachten...;-)
   
   
   
  Vandaag hadden we een bezichtiging en tja, wat ga je dan ondertussen doen? Nu is er vlak in de buurt een nieuw quiltwinkeltje geopend. Dus daar maar eens met het hele gezin heen. Omdat ze nog maar een weekje open is, verwachtte ik alleen een goed gevulde winkel, in plaats van een heel erg goed gevulde winkel, vooral ook omdat ze dat zelf vertelde op haar blog. Maar wat schetste mijn verbazing: ze heeft al hartstikke veel te koop. En heel veel moda, waar ik ook erg veel van hou. Ik ben dus goed geslaagd.
   
   
   
  Hartelijk werden we ontvangen, kregen een kopje thee en wat fris voor de kids. We hebben fijn zitten kletsen. Een echte aanrader.
  Lees meer...   (3 reacties)
  Een paar keer in de week loop ik het eerste of juist het laatste rondje met onze meisjes (ik neem dus bijna nooit het laatste koekje;-) ). Dat is een rondje van een minuut of 10, ruim gezien om ons huis heen. Daar lopen we een stuk over een onverlicht fietspad, dat langs een sloot ligt. Wanneer het zulk vochtig weer is als nu, vind je daar 's morgens en 's avonds allerlei kikkers en kikkertjes op je pad. Het is wel weer zo'n beetje tijd dat ze een schuilplaats zoeken voor de winter, maar vanmorgen 'ving' ik er in ieder geval 1 in het licht van mijn zaklantaarn. Het kikkertje is superklein: misschien 3 centimeter groot van kop tot 'staart', maar maakt zich zo groot mogelijk als wij er met z'n drieën langkomen. Fantastisch gezicht, zo'n klein wezentje dat zo stoer groot probeert te zijn.
   
   
   
  Andere wezentjes die we in deze tijd van het jaar ook altijd tegenkomen op de vroege of late rondjes, zijn egels. De meisjes vinden egels maar wat raar: ze zien ze tegenwoordig dagelijks, maar toch moeten ze er altijd even heen hollen en er het liefst ook nog naar blaffen.
   
   
   
  De egeltjes bij ons in de buurt en in onze tuin, kennen de routine inmiddels en bollen zich een beetje op. Het gezichtje blijf je zien, dus zo spannend vinden ze het niet (niet dat de meisjes dus mogen blaffen, maar dat terzijde). Ze houden ons een beetje in de gaten en als we voorbij zijn, scharrelen ze rustig verder.
  (de foto's heb ik gevonden op internet en zijn niet zelf gemaakt.)
  Lees meer...   (4 reacties)
  Had ik dit weekeinde een behoorlijke frivole Bregje gemaakt, waar ik bij nader inzien niet tevreden over was.
   
   
   
  Het roze was te hard, te frivool en ik vond het niet passen. Dus een tijdje uithalen later:
   
   
   
  Begon ik opnieuw, met dit als resultaat.
   
   
   
  Een stuk rustiger. Een stuk Bregje waardiger.
   
   
   
  In dit ontwerp zitten ongelooflijk veel franse knoopjes. Ik ben dol op franse knoopjes. Het lijken net kleine roosjes. Daarom was ik ook zo doorgegaan met het felle roze. Maar in het wit zijn ze ook erg mooi:
   
   
   
  Mijn beide zonen leven ook echt mee met het stitchen. Wanneer zoonlief 2 het lapje pakt, waarop met blauwe stift het patroon reeds getekend is, roept zoonlief 1 luid: "mama, hij pakt je quilt!". En zoonlief 2 kijkt me dan ook stralend aan: "ja, ik pak jouw quilt". Zoonlief 2 zorgt met zijn 16 maanden ook goed voor zijn grote broer van 3,5 jaar. Die kwam vandaag rillend thuis uit het kinderdagverblijf. Ik denk dat hij erg moe was. Hij mocht vandaag oefenen bij de BSO. Daarnaast zijn de nachten hier in huis nog steeds onrustig en kort èn hij is net een centimeter of 5 gegroeid in een paar maanden tijd. Dan heb je wel slaap nodig. Zoonlief 1 at dus niet veel en mocht tijdens het toetje op de bank liggen onder zijn autoquilt om weer wat op te warmen. Zoonlief 2 wilde toen zijn bakje met yoghurt naar zijn grote broer brengen. Dat mocht niet (raar maar waar), maar een stukje ontbijtkoek mocht hij wel brengen. En dat heeft hij gedaan ook. Later vlak voor het douchen, mocht zoonlief 1 even in het grote bed onder mijn dekbed liggen. Maar hij bleef het maar koud houden. Dus ik vroeg of hij een extra deken wilde. En jahoor: daar kwam zoonlief 2 al aanzetten met een heerlijke zachte deken, die hij zelf over zijn grote broer heen wilde leggen. Is dat niet schattig?
  Lees meer...   (6 reacties)
  Had ik toch zo mijn vierde blok van Stitching for Christmas willen laten zien. Ik heb er het hele weekeinde (voor zover dat kan met een 1- en 3-jarige) aan gewerkt, maar was toch niet tevreden met het resultaat. Ik vind het te frivool. Terwijl ik met de franse knoopjes (het laatste dat nog moest) bezig was, realiseerde ik mij dat ik het verkeerde roze had gepakt en gebruikte. Maarja, de franse knoopjes, met 3 keer om de naald, zagen er wel erg mooi en als kleine roosjes uit. Dus ben ik doorgegaan. Dom, dom, dom. Nu het af is, vind ik het echt niet mooi. Dus ga ik het uithalen en het roze opnieuw doen. En dat terwijl ik juist zo voorzichtig bezig was, want het is natuurlijk wel Bregje: de beroemdste Ierse Wolfshond, die ik ken.
   
   
   
  Het roze is te hard, vind je ook niet?
  Verder wil ik iedereen heel hartelijk bedanken voor de bemoedigende woorden en de goede tips. Die van de maïzena wist ik al, maar dan in combinatie met sudo creme of bepanthen. En dan werkt het dus niet. Dat vond ik toen dus niet zo'n goede tip, maar zoals Gerdien (nog succes met die laatste 4 weken!) het beschreef, werkt het wel: direct op de blote huid en zelfs nog een beetje inkloppen. Zoonlief 2 is haar dankbaar! Maar toch blijft hij erg onrustig 's nachts. Zelfs zoonlief 1 slaapt er slecht van. Vanmorgen, zoonlief 2 was er weer vroeg bij, ben ik maar zo snel mogelijk opgestaan, zodat zoonlief 1 niet wakker zou worden en door kon slapen. Die hebben we uiteindelijk om half 10 maar wakker gemaakt. Tja, als je broer 's nachts zo brult....
  Maar nu eerst de franse knoopjes weer uithalen en opnieuw maken. Een heerlijk werkje!
  Lees meer...   (3 reacties)
  De afgelopen weken waren zwaar: zoonlief 2 heeft last van tandenpoep (zoals een collega van me dat noemt). Wetenschappelijk schijnt het tegendeel bewezen te zijn, maar vraag het een ouder en je krijgt overal hetzelfde antwoord: wanneer kinderen tanden krijgen, hebben ze ook last van rode en kapotte billen. Zo ook bij zoonlief 2. Hij krijst het uit wanneer je zijn luier verschoont, hij wil niet op zijn billen zitten, zeker niet in bad en hij slaapt er slecht van. En wij dus ook. Nu heb ik een hele goede kraamverzorgster gehad, die als schoonvader een dermatoloog had en die had als tip: zet je kind in een bad met azijn. En dat helpt. Leer wordt ook gelooid met zuur en zo helpt het ook bij de huid. Maarja, rode billen hebben ze toch en na een paar badjes met azijn, is dat een stuk minder, maar wanneer hij dan weer zo'n luier heeft.....
   
   
   
  De nachten zijn dus kort of onderbroken, of allebei. En zoonlief 2 houdt het lang vol: hij huilt zo 2 uur achter elkaar. En je kunt doen wat je wilt: hij blijft huilen. Ik voel me dan ook moe, moe, moe. Probeer te slapen en denk dan aan leuke dingen. Zoals de vingerhoedjes. Ik heb er inmiddels 50 aan elkaar: het is nog een heel klein lapje. Maar het groeit langzaam en dat is precies de bedoeling. Ik stop er allerlei lapjes in, zoals van het flanelletje van de achterkantstof van de autoquilt.
   
   
   
  Groen met een blauw hondje, met een strikje. Ik zie nu op de foto dat op het vingerhoedje ernaast het woord 'puppy' staat. Andere leuke dingen zijn bloemen. Mijn lief was van de week in zijn geboorteplaats en ging even langs bij zijn ouders. En dan komt hij thuis met een geweldige bos bloemen in prachtige najaarskleuren.
   
   
   
  Uit eigen tuin. En als zoonlief 2 dan eindelijk weer stil wordt, kan ik met al die gedachten ook lekker slapen.
  Lees meer...   (9 reacties)
  Pff, net op tijd heb ik blok 3 van Stitching for Christmas af. Morgen wordt blok 4 alweer gepubliceerd, dus ik ben net op tijd weer bij.
   
   
   
  Morgen dus deel 4 van 9 gratis kerstpatronen. Ik gebruik voor alle blokken dezelfde kleuren en hou me dus bij benadering aan de originele kleuren. Ik verwacht dat het kerstquiltje dan meer samenhang heeft. Maarja, dat zien we over 5 weken, als alle blokken bekend zijn en nog een paar weken later, wanneer het hele quiltje af is.
  Lees meer...   (1 reactie)
  De afgelopen twee weken zijn er maar liefst twee hele bloemen bijgekomen. Nee, inderdaad: dat is niet veel (maar ik was dan ook erg druk met de autoquilt).  Twee vrolijke bloementjes. Daarnaast heb ik wel een aantal bloemen aan elkaar kunnen zetten. Er zaten al vier aan elkaar en dat is uitgebreid tot het volgende lapje.
   
   
   
  Het komt waarschijnlijk omdat ik nog zo nieuw ben met het hele quilten en patchen, maar ik verbaas me er steeds weer over hoe ontzettend leuk dit is. Ik heb al redelijk wat bloemen klaar (wat al heel leuk is om die in elkaar te zetten) en het is gewoon geweldig om die bloemen aan elkaar te zetten, zodat het echt een bloemenveldje wordt. Wat dat toch is in de linkerbovenhoek van de foto?
   
   
   
  Dat is Bas de poes, die het quilten ook enorm waardeert vanaf de footer, waar mijn benen onder een dekentje, op rusten tijdens het patchen. Heerlijk om daar te liggen.
  Lees meer...   (14 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl