tuinliefde.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
  One Flower Wednesday
   
  Daisy Do BOM
   
  Frosty Flakes

   
  Pincushion Swap 2010
   
  Stitching for Christmas

  Stitching for Christmas

  Home/Join | List | Next | Previous | Random

  Laatste artikelen
  Kijk op mijn nieuwe blog: Quiltpassie voor nieuwe 'avonturen'.
  Lees meer...
  De nieuwe Quilt & Zo is uit en daarin staat..... mijn klosjesquilt. Om te laten zien dat zelfs een absolute beginner als ik een echte klosjesquilt kan maken.
   
   
   
  Wat ben ik nog steeds blij dat Ingrid mij vertelde over het quilten. Het is echt mijn nieuwe hobby geworden. Kijk hier voor alle verhalen over het tot stand komen van mijn klosjesquilt en klosjeszaterdag, dat nog steeds bestaat en zelfs internationaal is geworden. Kijk hier voor mijn nieuwe blog, waar ik, onder andere, bezig ben met de quilt Playground Days ofwel Molenwiekjes, die van dezelfde stof wordt gemaakt als de klosjes.
  Lees meer...   (1 reactie)
  De nieuwe Quilt & Zo is uit en daarin staat..... mijn klosjesquilt. Om te laten zien dat zelfs een absolute beginner als ik een echte klosjesquilt kan maken.
   
   
   
  Wat ben ik nog steeds blij dat Ingrid mij vertelde over het quilten. Het is echt mijn nieuwe hobby geworden. Kijk ook in het klosjesquiltfotoalbum voor meer foto's (op mijn nieuwe blog).
  Lees meer...   (1 reactie)
  Kijk ook op mijn nieuwe blog: Quiltpassie. Daar komen regelmatig nieuwe berichten (en hier niet meer).  
  Lees meer...
  Ik ben een ander blog begonnen: Quiltpassie. Daar zul je regelmatig nieuwe berichten zien, in plaats van hier. 
  Lees meer...
  De eerste drie blokken van Sylvia's Bridal Sampler zijn erg makkelijk. Blok A1 (ook wel Mosaic No. 3 geheten) en blok A2 (oftewel Shoo-Fly) waren een makkie. Ook blok 3 (ook wel bekend als Bright Hopes) was niet moeilijk. Die was dus ook snel gemaakt.
   
   
   
  Maar toen kwam blok A4, met de prachtige naam "Posies 'Round the Square". Dit was meer uitdaging. Sommigen zeiden al dat de SBS een mooie quilt is om te maken, zoals bijvoorbeeld Gerdien, die zei: hierin zitten allerlei verschillende technieken. (Hoe gaat het trouwens met Pinkeltje? Ik ben benieuwd!). En inderdaad, in blok A4 zitten ronde vormen (had ik nog niet gedaan) en applicatie. Sterker nog, in de uitleg staat: "Using your favorite appliqué method...". Ik ben nog maar zo kort bezig met dit hele quilt gebeuren, dat ik blij ben dat ik al eens wat geappliqueerd heb, maar om nou te spreken van een favoriete methode... Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen de vormen na het uitknippen direct te behandelen met fray check en ze vervolgens gewoon op het blok te naaien. Ik maak me nog een beetje zorgen om de blauwe stift, maar dat zie ik vanzelf of die weer verdwijnt.
   
   
   
  Dit is het geworden. Dinsdag was ik in Rouveen om stof voor de sashings voor de SBS te kopen (ik denk dat ik die er ook zo snel mogelijk aan wil zetten, voor zover dat kan) en zag daar dit lieve bruine stofje. In het wit zitten allemaal hartjes. Ik had hiervan al eens een fat quarter gekocht voor de klosjesquilt, maar die was inmiddels op. Gelukkig hadden ze de stof nog. Helaas niet genoeg voor de sashings, dus dat is een andere stof geworden. Maar deze hartjes kan ik wel voor wat blokken gebruiken, natuurlijk.

  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.
  Lees meer...   (4 reacties)
  Heb je dat ook wel eens? Dat je, op een onverwacht moment, overspoeld wordt door liefde voor je naasten? Stel, je zit op je vrije dag, niemand anders in de buurt dan twee meisjes die rustig op hun bedden liggen te slapen, op de bank een blok van een quilt in elkaar te zetten. Je gedachten dwalen wat rond en ineens voel je tot in het diepste van je lijf, liefde. Dat is een fijn gevoel. En ook een heel geruststellend gevoel.
   
   
   
  Geruststellend omdat ik me soms afvraag of ik wel echt van mijn kinderen hou. Of ik niet veel te oud was, toen ze kwamen en ik dus al een behoorlijk leven had zonder 'verplichtingen', zo mijn jas kon pakken en waar dan ook maar naartoe kon gaan, in plaats van schoenen, jassen, handschoenen, mutsen verzamelen en aan proberen te krijgen, waarbij altijd tussendoor nog een luier verschoond moet worden. Om maar iets te noemen. Of ik het wel goed doe als moeder, want waarom is zoonlief 2 toch steeds maar zo lang wakker 's nachts?!
   
   
   
  Zoonlief 1 is/was een makkie qua slaap. Hij sliep de nacht door toen hij acht weken was en is sindsdien alleen 's nachst wakker geweest, als er 'echt iets was', zoals overgegeven, een bloedneus, of uit bed gevallen. Voor zoonlief 2 is er natuurlijk ook wel wat aan de hand, alleen wij weten niet wat dat is. En dat is heel frustrerend. Bovendien, na zoveel onderbroken nachten is het gewoon allemaal op. Een collega van mij (zijn oudste zoon heeft hen uit de slaap gehouden tot hij vier was! Wat een vooruitzicht...) verwoordde het eens: "ik zei maar steeds tegen mijzelf dat ik wèl van mijn zoon hield. Anders zou ik hem verwaarlozen en dat deed ik niet." Wat een opluchting dat andere mensen ook die gedachten wel eens hebben. En heel geruststellend om op de bank te zitten, te werken aan dat blok voor die quilt en dan overspoeld te worden door liefde gevoelens voor mijn lief en beide zoons. Dat ik ze tegen alles wil beschermen. Zo werkt het moederschap dus ook.
   
   
   
  Waar deze foto's op slaan? Tja, dat heeft ook alles te maken met kinderen. Eerst nog even St. Maarten, aanstaande donderdag. Ondertussen is deze meneer met zijn helpers onderweg naar Nederland, waar hij binnenkort weer aankomt. De pluchen variant lag al bij een kruidenier die op de kleintjes let en zijn omarmt door onze kinderen. Door zoonlief 1 omdat hij weet wat het is en hij het reuze spannend vindt. Door zoonlief 2 omdat hij het paard zo lief vindt.
   
   
   
  Vandaag zijn ze keurig op een rijtje op een krukje gelegd om te slapen. Door zoonlief 1. Hij slaapt namelijk ook altijd op zijn buik.

  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.
  Lees meer...   (1 reactie)
  Deze quilt zat al een tijd in mijn hoofd. Al een hele tijd. Op een heel aantal blogs zag ik vele verschillende uitvoeringen ervan langs komen, qua kleur, qua afmeting, qua gebruikte blokken. En ze bleef maar in mijn hoofd (okay, ik geef toe: ik heb vele quilts in mijn hoofd, die ik wil maken, maar deze sprong eruit). En maar denken: in welke kleuren zal ik haar maken? Dat ik de hele quilt, zoals bedoeld en bedacht, wil de maken, stond als een paal boven water. Ik wil een echt grote quilt maken. Tot nu toe zijn ze zo'n 140 bij 220, maar nu wil ik wel het dubbele daarvan in elkaar zetten. En het liefst in verschillende blokken. Nu ik met de Playground Days (inderdaad van Fielke en Doughty) bezig ben, waar ik 16 dezelfde blokken aan het maken ben, merk ik dat ik afwisseling toch wel erg leuk vind. En tatatadá: gisterochtend ben ik gaan zitten, heb wat malletjes gemaakt en heb de eerste twee blokken af!
   
   
   
  De patronen staan trouwens niet op volgorde in het boek, maar kriskras qua rijen en kolommen door elkaar. Geen idee waarom, maar ik wil ze (vooralsnog) wel op volgorde maken, zodat ik beter kan zien of de kleuren een beetje bij elkaar passen.
   
   
   
  Dit zijn dus blokken A-1 en A-2. Ik moet nog even een systeem verzinnen hoe ik later ook nog weet welke blokken het zijn. Want om ze nou steeds op te zoeken in het boek... Er komt nog sashing tussen, maar toch ben ik er nog niet helemaal uit of het 'wit' uit het eerste blok niet te donker is. Daar denk ik nog even over na. Welke kleuren het over het algemeen worden? Bruin, roze en rood, in de ruimste zin van de kleuren. Ik weet alleen niet wie er op dit moment allemaal nog meer met de SBS bezig zijn. Ik ben wel benieuwd!
   
   
   
  Nog heel hartelijk dank, trouwens voor de tips en opbeurende woorden rondom de billen van zoonlief 2. Het gaat een stuk beter, hoewel we vorige week nog wel wat dieptepunten hebben gehad, met verschillende vierkante centimeters bloedende huid. Gelukkig is het niet gaan ontsteken en is alles nu weer dicht. De luiers zijn ook heel wat steviger geworden en meneer een stuk vrolijker. Hij slaapt alweer een paar nachten gewoon door (knock on wood), waardoor wij ook weer een stuk vrolijker zijn.;-)

  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.
  Lees meer...   (3 reacties)
  Vandaag is het internationale pincushionday! Een hele tijd geleden zag ik dat Jeannet een speldenkussenruil ging houden. Ik heb me daar met 149 anderen voor opgegeven. Een groot succes dus. Op gegeven moment kreeg ik mijn swappartner en heb haar blog gelezen, en vond het supermoeilijk iets voor haar te verzinnen. Zij had haar speldenkussen voor de swap al af en gaf daar wat steekwoorden voor. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een speldenkussen in de kleuren die ik voornamelijk op Marieke's blog tegen kwam. En toen kwam dit in de post.
   
   
   
  Inmiddels was ik erachter dat voor de swap de partners twee aan twee gekoppeld waren, maar de steekwoorden zeiden me nog niet zoveel. Maar nu ik dit zie: in één woord: fantastisch!
   
   
   
  Met zeer veel detail en prachtig gemaakt. Vooral de accesoires maken het helemaal af.
   
   
   
  Er zat ook nog een leuk lint bij. En tja, daarbij vergeleken is mijn speldenkussen wel heel erg simpel. Maar eens goed over nadenken voor een volgende swap. Marieke: enorm bedankt, wat heb je dit mooi gemaakt. Bijna te mooi om spelden in te prikken. Straks doe ik haar pijn. ;-) Jeannet en  Anita ook heel hartelijk bedankt voor het organiseren. Ik ga eens lekker kijken wat er allemaal nog meer voor moois aan speldenkussen is gemaakt.
   
  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.
  Lees meer...   (11 reacties)
  Gisteren had ik net op tijd blok 5 klaar van het kerstquiltje. Vandaag is alweer het zesde blok gepubliceerd bij Joke: een ontzettend schattig blok met een beertje. Dat wordt weer fijn stitchen dit weekeinde! Maar eerst nog blok 5:
   
   
   
  Ik maak de blokken eigenlijk zoals de ontwerpsters ze bedacht hebben. Ik ben niet zo creatief dat ik er een eigen draai aan kan geven, zoals bijvoorveeld Miranda. Dat vind ik één van de leuke dingen van quilten: iedereen maakt alles zo eigen. Geweldig gewoon.
   
   
   
  Ondertussen wordt er gequilt aan de oefenquilt. Deze quilt had ik snel met de naaimachine in elkaar gezet om het quilten te kunnen oefenen. De gebruikte stoffen zijn allerlei kinderstoffen van mijn naamgenoot met vooral veel auto's, want de quilt wordt voor zoonlief 1. De lap bestaat uit 12 vierkante stukken stof, met shashing ertussen. Heel simpel dus, maar ik wilde snel wat hebben om te quilten. Inmiddels heb ik de klosjesquilt en de autoquilt gequilt, dus als "oefening" is deze quilt niet meer nodig, maar zoonlief 1 vraagt er wel steeds om, dus ik maak hem toch maar snel af. Bovendien: wat voelt dat toch heerlijk: het proces van verandering van drie lagen stof en vulling tot een echte quilt. Zoals gezegd: veel auto's op de quilt.
   
   
   
  Deze doet me altijd aan Fiep Westendorp denken. Zoonlief 1 snapt een volwassen relatie met auto's trouwens niet. Zondag had mij lief van zijn jarige vader een verzilverde minatuurauto gekregen. Daar mochten beide zoons niet mee spelen, wat al lastig te begrijpen was. Maar dan zou vast papa er zelf wèl mee gaan spelen. Toen we in de auto terug naar huis zaten, vroeg zoonlief 1: "Gaat pap met die auto in het grote bed spelen?" Toen ik zei dat papa dat niet zou doen, keek hij me vol ongeloof aan. Wat zonde van zo'n mooie auto!
   
  Omdat ik op dit blog toch niet alles kan, wat ik eigenlijk zou willen, probeer ik een nieuw blog uit. Voorlopig hou ik alles dubbel bij, maar daar kun je mij dus ook vinden.
  Lees meer...   (2 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl